Și tu iubești să citești

De câte ori am fost întrebată de-a lungul timpului ce-mi place cel mai mult să fac, am răspuns, fără ezitare, Să citesc! Și acum răspund la fel și cel mai probabil o voi face și anii următori, căci lectura reprezintă pentru mine nu doar o formă de cunoaștere și învățare ci și o modalitate de relaxare a minții, a sufletului meu. Spuneam povestea ”Capra cu trei iezi” pe de rost (în jurul vârstei de 3 ani), având impresia despre mine că o citesc, am citit apoi destule cărți la concurență cu una dintre surorile mele, ca adolescentă lecturra a fost o formă de evadare din trăirile cărora nu le găseam explicații, pe vremea studenției la filologie am experimentat cititul cărților din unghiul ”expertului”, după care rolurile s-au inversat și inventam tot felul de metode și mijloace să stârnesc în elevii mei dorința de a citi. Uneori am reușit, alteori nu. Și a venit vremea pentru mine să reiau lecturile din rolul de mamă. Să citesc cu voce tare, folosind interjecții, onomatopee, râzând și plângând alături de copiii mei la auzul pățaniilor personajelor din povești.

Prin urmare, am spus un mare DA, campaniei Sun Plaza de a citi și dărui cărți și voi fi acolo, sâmbătă, 16 iulie 2016, în intervalul 19.30 – 20.00 cu tot sufletul meu și cu multe bucurii și surprize pentru cei prezenți.

Te invit să citești mai jos toate detaliile și mai ales să te alături acestei campanii atât de frumoase și generoase:

Sâmbătă, 9 iulie, Sun Plaza lansează proiectul ”Și tu iubești să citești” care se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie, într-un spațiu de lectură accesibil, gratuit tuturor, aflat la parter, lângă intrarea principală.

Oricine poate veni aici să citească din cărțile puse la dispoziție de Sun Plaza, poate aduce cărți și poate lua altele la schimb. La finalul lunii, toate cărțile rămase vor fi donate unor centre din sectorul 4 care oferă adăpost temporar familiilor fără case.

În prezent, cu ajutorul partenerilor din proiect, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium, spațiul de lectură beneficiază deja de 1500 de cărți, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

În weekend-uri, persoane publice, jurnaliști, bloggeri și vizitatori ai Sun Plaza vor veni să citească pentru copii și chiar pentru adulți sau să discute despre cărți cu cei prezenți.

Astfel, în zilele de sâmbătă din luna iulie, de la ora 11.00 vor fi alături de copii și părinți:

Răzvan Popescu și Flick de la Radio ZU – pe 9 iulie;

Dana Nălbaru – pe 16 iulie;

Daniela Nane – pe 23 iulie;

Marian Râlea – pe 30 iulie;

Tot pe 30 iulie, dar de la 12.00, va citi copiilor Mihai Găinușă de la Radio SEVEN.

Bloggerii care au acceptat să se alăture proiectului – să citească sau să vorbească despre cărți – sunt:

Gabriela Maalouf: http://familie-implinita.ro/blog,

Ioana Marinescu: http://pisicapesarma.ro/,

Raluca Loteanu: http://ralucaloteanu.ro/,

Robert Diaconeasa: http://daddycool.ro/,

Ana Maria Mitruș: http://meseriadeparinte.ro/,

Lucia Radu-Simota: https://mamicaautentica.wordpress.com/,

Luminița Malanca: https://tusibebe.wordpress.com/,

Lavinia Peter: www.mamicidepici.ro,

Dana Dobrescu: http://www.modernmother.ro/,

Claudia Știrbei: http://www.wowmom.ro/,

Ana Maria Tătucu – www.anamariatatucu.com ,

Cristina Ologeanu: http://blogulmamei.ro/,

Emilia Ilie: https://emilia-ilie.ro/,

Florina Badea: www.florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă.

Programul complet de lectură poate fi accesat aici.

Oricine vrea sa petreacă o oră în compania copiilor sau adulților iubitori de cărți, citind sau povestind, se poate înscrie pentru lecturi publice cu un e-mail la: [email protected]

Campania de responsabilitate socială ”Și tu iubești să citești” încurajează lectura în familie. Și pentru că dar din dar se face poveste, te invităm să donezi o carte bibliotecii gratuite din Sun Plaza, iar noi îți vom dărui o alta în loc. La finalul campaniei, cărțile vor fi donate unor micuți mai puțin norocoși.

Partenerii media ai proiectului ”Și tu iubești să citești” sunt www.copilul.ro, www.rol.ro, www.bookblog.ro.

Mai multe detalii pe www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center și pe www.sun-plaza.ro.

 

Share

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments