Nu aștept nimic de la tine, copilul meu!

Nu aștept nimic de la tine, copilul meu!

Te-am dorit nespus de dinainte de a veni pe lume, dintr-o iubire nemăsurată ce se cerea împărtășită! Te-am văzut cu ochii minții de dinainte de a te strânge în brațe și am știut că pot duce întreaga bucurie mai departe fără a te împovăra cu nimic. Te-am vrut căci am simțit în acel moment că pot dărui! Că îți pot picura în sufletul tău mic din preaplinul sufletului meu, fără să-mi doresc nimic înapoi! Acesta a și fost legământul meu cu mine însămi – să te aduc pe lume atunci când inima-mi va da pe dinafară de iubire, căci doar acela e momentul potrivit în care să te pot ridica în liniște și seninătate!

Eu nu aștept nimic de la tine, copilul meu! Îți doresc să fii sănătos! Și apoi îți doresc să fii fericit, așa cum vei înțelege tu că e fericirea pentru tine! Îți doresc să fii drept și bun, să îți clădești un drum pe care să poți păși mereu cu fruntea sus, pe care să călătorești cu bucurie, înconjurat de oameni care să-ți fie pe măsură sau mai buni, de oameni de la care să ai ce să înveți!

Eu nu aștept nimic de la tine, copilul meu! Nici măcar ”cana de apă” la bătrânețe.
Îmi doresc doar să îți fie bine acolo unde vei fi! Îmi doresc să ai propriile visuri în care să crezi și pentru care să muncești pentru a le vedea realitate! Nu te-am dorit pentru ca tu să-mi dai ceva înapoi, și nici nu te-am așteptat pentru a-mi împlini mie visurile! Te-am dorit pentru că am simțit că pot fi un bun mijlocitor pentru tine în această lume.

Eu sunt aici pentru tine dintotdeauna! Și la fericire, dar mai ales la nevoie! Te țin de mână și te port cu mine atât cât voi putea, străduindu-mă să fiu un om bun de la care să ai ce să înveți! Căci știu că eu voi fi mereu cu tine chiar și atunci când nu voi mai fi!

Singurele așteptări pe care ți le doresc să le ai în viață sunt propriile-ți așteptări!

Nu ale mele, nici ale tatălui tău, nici ale celorlalți!

Ale tale, pe care să le poți privi direct în ochi, să le iei la întrebări, să ți le transformi în prieteni și apoi în realități care să îți aducă mulțumire! Să te duci în viață bine cu tine însuți, cu încrederea că poți face orice îți propui atâta timp cât muncești pentru asta, cu mintea deschisă pentru lecții din care să ai ce să înveți, cu drag de oameni!

Sursa foto:
https://pixabay.com/photos/fruit-food-apple-refreshment-3074848/

Share

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments