”Și tu iubești să citești” continuă!

Am să vă spun o povestioară. Se făcea că izbucnise un incediu puternic într-o pădure. Flăcările cuprinseseră locul destul de aprig, toate viețuitoarele din pădure fugeau care încotro să salveze ce se mai putea și totodată să se salveze. Deasupra flăcărilor pasărea colibri, nestingherită, zbura și arunca peste vâlvătaie câte o picătură de apă, atât cât putea duce în cioc. Vulpea o zărește și o întreabă:

Ce faci tu acolo pasăre frumoasă?

Sting incendiul, răspunse pasărea.

Păi tu nu vezi că nu e nicio șansă?! Flăcările sunt prea puternice, iar tu ești prea mică!

Vulpe dragă, eu îmi fac treaba mea!, răspunse neobosita pasăre.

Picătură cu picătură se stinge incendiul!

Vă amintiți de Campania ”Si tu iubești să citești!” inițiată de Sun Plaza în luna iulie și despre care vă povesteam anterior că m-am implicat cu tot sufletul, la propunerea Florinei Badea. Și pentru că ador să citesc (dovada aici), am mers într-o sâmbătă și am citit copiilor care se aflau acolo. Am găsit un colțișor frumos aranjat, unde ai posibilitatea să îți tragi sufletul pentru a citi o carte, pentru a dărui sau pentru a schimba cărți. Am găsit copii deschiși la lectură, ba chiar am avut parte de un copilaș grec care deși nu înțelegea tot ce-i citeam a stat ochi și urechi pe toată durata poveștii.

Evenimentele din cursul lunii Iulie au avut ecou printre copii, părinți și iubitori de lectură, și astfel campania continuă și în luna August.

Iar eu vă propun să alegem să fim pasărea colibri din poveste. În momentele noastre de răgaz să dăm o fugă până acolo pentru a dona cărți, pentru a schimba sau de ce nu, pentru a sta și citi o jumătate de oră.

Regăsiți toate detaliile în comunicatul de mai jos.

Biblioteca din Sun Plaza rămâne deschisă până la finalul lunii august. Aceasta este singura bibliotecă din București unde cititorii nu au nevoie de abonament, nu trebuie să plătească nicio taxă și de unde pot lua pur și simplu cărți acasă. Biblioteca, parte din campania de CSR “Și tu iubești să citești”, a fost gândită inițial ca proiect pe parcursul lunii iulie. Datorită interesului în creștere arătat de cititori, spațiul va rămâne și în august la dispoziția celor care vor să citească, să aducă sau să ia acasă cărți din bibliotecă.

În acest moment, câteva sute de volume au fost donate deja Centrului Solwodi (adăpost pentru femeile aflate în situații dificile) și Casei Ioana (ONG care se ocupă cu victimele violenței domestice și familiile fără adăpost).

Cititorii sunt încurajați în continuare să aducă de acasă o carte și să ia alta la schimb, dar pot la fel de bine să ia mai multe cărți decât aduc sau pur si simplu să se oprească în spațiul liniștit al bibliotecii și să citească ce își doresc, între două sesiuni de cumpărături.

Biblioteca s-a deschis cu un număr de 1500 de volume pentru copii și adulți, obținute cu ajutorul partenerilor Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium. De la începutul proiectului și până în prezent, din circuitul de cărți de pe raft dispar zilnic zeci de titluri și apar altele, aduse de clienții aflați în trecere în centrul comercial. În plus, angajații Cora și Agerpres au strâns din proprie inițiativă cărți din colecția personală și le-au donat Bibliotecii Sun Plaza.

Biblioteca Sun Plaza este amenajată într-un spațiu special dedicat, aflat la parter, lângă intrarea principală.

Campania de responsabilitate socială ”Și tu iubești să citești” încurajează lectura în familie.

 

 

Share

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments