Despre lucruri simple

Săptămâna aceasta, apăsată de știri cutremurătoare despre nesiguranță și neputință, dominată de vreme închisă, mi-am reamintit că lucrurile simple sunt cele aducătoare de fericire.

Gândurile mele au fugit spre zilele copilăriei, în care nimic nu putea sta în calea bucuriei de a fi, de a exista. Mi-am amintit de verile calde în care, la bunici fiind, urcam dealurile pentru a sta și a privi cerul, pentru a urmări ce forme capătă norii și cu cine îi puteam asemăna: un elefant, un copil, o față de domnișoară.

Au ieșit cuminți, din sertarele memoriei, nopțile senine, curate, în care tolăniți pe iarba din piața bunicului urmăream cum cădeau stelele și țipam cât ne țineau plămânii că am mai zărit una.
Și am înțeles, încă o dată, că lucrurile simple sunt cele adevărate.

De aceea:

  • Invață-l pe copilul tău să se bucure de fiecare dimineață în care se trezește și e sănătos! Invață-l să fie recunoscător!
  • Invata-l să tacă pentru a se asculta pe el însuși! Nu întotdeauna cei care vorbesc mult, o fac și bine.
  • Învață-l să asculte ploaia, vântul, ciripitul păsărelelor! Va avea multe de auzit.
  • Învață-l să se bucure de ce are! Atunci când este nemulțumit, pune-l să facă următorul exercițiu: timp de 10 minute să închidă ochii și să facă tot ce are de făcut cu ochii închiși.
  • Învață-l să privească cerul și să zâmbească!
  • Învață-l să își asume faptele!
  • Învață-l să fie bun, generos și să se bucure pentru ceilalți! Nu trebuie să se repeadă să judece. Fiecare are o poveste neștiută, care explică în mare parte comportamentul lui.
  • Învață-l să mulțumească celor din jur! Se va simți și el bine și cei care l-au ajutat.
  • Învață-l să respecte pentru a fi respectat! Respectul se câștigă, nu se impune!
  • Învață-l să fie el însuși și să se iubească așa cum este!

Dacă ți-e frică de faptul că nu se va adapta societății noastre competitive, am să-ți spun că este timp să învețe și despre celelalte lucruri, fie de la școală, fie de la serviciu, de la amici, cunoștințe, sau din orice alte medii.

Viața îi va arăta și lucrurile mai puțin frumoase și va ști să se adapteze și să le depășească, iar tu îi vei fi alături și atunci.

Sunt mulți cei care se grăbesc să arate prin comportamentul lor urâtul și minciuna, sub pretextul că ”Asta e viața”, însă puțini sunt cei care arată lucrurile simple, frumoase și care aduc atâta liniște sufletului.

Fii tu primul care face asta pentru copilul tău!

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments

Related posts

Gustul copilăriei regăsite

Final de an școlar online

Evaluarea Națională prin ochi de părinte

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Află mai mult