La multi ani, mama!

Bună mamă, astăzi este ziua ta.

Se împlinesc patruzeci de ani de când ești pe acest pământ, dar reușești să îți menții umorul și să îi învelești, povățuiești și iubești pe toți cei apropiați ție, lucru dovedit chiar de existența acestui blog pe care vei vedea scrisoarea, un blog din care tu nu câștigi nimic, dar pe care îl actualizezi ori de câte ori poți, pentru oameni.

Deși poate orgoliul și micile certuri mă împiedică uneori să îți spun cele două cuvinte, indiferent prin ce am trece ele își au ecoul de adevar răsunând în inima mea.

Mă bucur că tu ești mama mea, si nu altcineva, și chiar dacă asta înseamnă că spăl vasele puțin mai des decât omoloagele mele, e un preț pe care sunt dispusă să îl plătesc pentru iubirea si sustinerea neconditionatta pe care le primesc in schimb, de care sunt constienta ca nu multi copii au parte, si pe care le pretuiesc enorm.

Vreau sa stii ca observ toate micile gesturi pe care le faci pentru noi, fara sa ne zici si fara sa astepti multumiri in schimb, lucruri mici precum faptul ca imi pui biscuiti in ghiozdan sau imi aduci mancare cand eu uit (si cand nu uit, doar pentru o gustare), faptul ca iti aduci aminte ca mi-era pofta de cartofi copti si ma astepi cu o farfurie aburinda, lucruri ce nu pot fi masurate dar sunt la fel de reale, ba poate mai reale tocmai pentru ca sunt greu de cantarit sau calculat, notat si balansat.

Astfel de mici gesturi imi arata cu adevarat ca nu, nu ai uitat si ca da, iti pasa.

Iubirea pe care mi-o oferi e greu de definit, deoarece nu pot sa numar cadourile din camera mea si sa zic ”Atat de mult ma iubeste mama”, dar pot numara conversatiile lungi in care asteptai sa termin de plans ca sa imi spui ca vom gasi o solutie, si chiar daca va fi mai greu vom trece si prin asta, mereu impreuna.

Nu pot sa insemnez fiecare ocazie in care m-ai incurajat sa imi urmez pasiunea, oricare ar fi fost ea la momentul respectiv, si nici datile in care ai stiut sa te retragi si sa astepti sa vin eu la tine.

Pot sa spun ca da, esti modelul meu, si imi doresc sa ajung o mama la fel de buna cand voi avea la randul meu copii, si de asemenea sper ca inca voi putea sa vin la tine sa te intreb cum se fac impachetarile, pentru ca astfel de lucruri nu le inveti din carti si nici de pe Internet (surprinzator, descopar ca Internetul nu le stie pe toate), iar atunci cand o adolescenta imi va spune ca nu vrea sa ma vada o saptamana, o sa ma intorc sa iti spun ca ai avut dreptate, unele lucruri le intelegi doar cand ai proprii tai copii.

Iti doresc o aniversare minunata, si sper sa nu uiti niciodata ca varsta e doar o cifra (judecand dupa faptul ca mi-ai zis ca 20×2 fac tot 20 si esti din ce in ce mai tanara, nu cred ca o sa avem prea mari probleme la capitolul asta) si ca te asteptam mereu cu inimile deschise si cu multe, muulte de vorbit.

La multi ani, mama !

P.S. Dragi cititori (altii decat mama), aceasta mica scrisoare virtuala este un indemn si pentru voi sa le multumiti celor din jurul vostru si sa le spuneti cat de mult ii apreciati pentru ceea ce fac pentru voi.

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments

Related posts

Gustul copilăriei regăsite

Final de an școlar online

Evaluarea Națională prin ochi de părinte

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Află mai mult