Dă-ți voie!

Dă-ți voie să fii tu! Să te bucuri! Să te exprimi așa cum simți! Să râzi! Să plângi! Să fii așa cum ești tu atunci când nu te vede nimeni, fără să te împovărezi cu gânduri inutile, prefabricate, presupuse! Dă-ți voie să-ți alungi fricile, să le reduci vocea la volum mic și apoi de tot! Să dărâmi prejudecățile, barierele din mintea ta, să reduci la tăcere Criticul ce a preluat butoanele!

Dă-ți voie ca într-o zi să nu faci nimic din ce ”ar trebui” să faci! Să schimbi rutina, bucurându-te de soare, de drum, de plimbare, de privit oamenii din jurul tău! Să suni oamenii dragi, să le auzi și să le asculți poveștile, să faci ceva ce-ți bucură sufletul, să te dedici câteva ore pasiunilor tale! Să vorbești cu cineva necunoscut cu care te afli întâmplător la același rând sau în autobuz sau poate pe aceeași bancă.

Dă-ți voie să spui ceea ce gândești, fără teama de a fi judecat! Să dansezi așa cum îți place, fără să te gândești că cineva ar putea să râdă sau să te catalogheze în vreun fel! Să cânți de dragul de a-ți revărsa emoțiile! Dă-ți voie să nu te transformi doar pentru a face pe plac celor din jur!

Dă-ți voie să spui NU, fără a te simți vinovat sau a avea resentimente! Dă-ți voie să alergi o zi din viața ta descătușat, eliberat de frâie, să zbori năvalnic așa cum îți dictează inima! Să fii ca un copil care se bucură de fiecare mică descoperire, de fiecare clipă ca și când ar fi unica!

Dă-ți voie să fii natural, autentic, TU! Fără teama de a pierde pe cineva de lângă tine, ci cu gândul că te vei (re)câștiga pe tine! Dă-ți voie, pentru o vreme, să nu mai auzi bruiajul exterior și ascultă-ți bine inima! Dă-ți voie să ridici mai tare volumul vocii ei! Dă la o parte corsetul împletit de societate și croiește-ți-l pe-al tău, după măsurile tale!

Dă-ți voie să afli cine ești tu, dacă pierzi tot ceea ce ai în acest moment!

Dă-ți voie!

Sursa foto: www.pixabay.com

Mi-ar plăcea să aflu părerea/experiența ta

comments

Related posts

Gustul copilăriei regăsite

Final de an școlar online

Evaluarea Națională prin ochi de părinte

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Află mai mult